100 orsaker att besöka Sibbo

13.08.2019 13:24

Sipoon saaristo

Du har säkert sett kampanjen 100 syytä matkustaa Suomessa (100 sätt att resa i Finland, fri översättning) som har samlat mycket uppmärksamhet på sociala medier. Kampanjen har varit aktiv på samtliga sociala medier och skapat synlighet åt sig genom hashtagen #100syytämatkaillasuomessa och genom sin hemsida.

Kommunen hade en tid sedan en Instagram-tävling, eller snarare ett lotteri, där alla deltagare fick delta med en bild var de visar upp sitt favoritställe, eller det ställe de skulle ta med en turist i Sibbo. Landbruksvyerna i Sibbos många småbyar var ett populärt motiv på bilderna som deltog i lotteriet. Bilder från både Borgby och Hindsby var med, hisnande vackra.

Bilden är tagen av @e.m.kinen. Visa bilden på Instagram.

Kommunen, vars slogan är "Öppna din morgon på skogsstigen" verkar vara väl vald. Bland bidragen fanns det även bilder från olika promenadrutter, bland annat denna från Nickby motionsstig.

Bilden är tagen av @husetsavoia. Visa bilden på Instagram.

Sibbo skärgård lockar också många Sibbobor, och förhoppningsvis utomstående också. Finlands skärgård, liksom Sibbo skärgård, är unik ur ett internationellt perspektiv. Få ställen har en så mångsidig och växlande skärgård som vi har här i norden. Med namn nämnda ställen i skärgården som ville visas upp var Norrkullalandet en av dem. På Norrkullalandet finns kommunens friluftsområde med många möjligheter. Till Norrkullalandet kommer man lätt med Pörtö Lines turbåt. Du kan läsa mera om hur du lätt kommer ut i skärgården här.

Bilden är tagen av @katariinasuvitaival. Visa bilden på Instagram.

Sibbos sjöar och badplatser har också varit populära mål att visa upp. Hur skulle det vara med en promenad rund Grundträskets frodiga ständer med ditt husdjur, eller ett morgondopp vid Tasträsk badplats?


Bilden är tagen av @tarjahelenakinnunen. Visa bilden på Instagram.

Naturen och den frodiga växtligheten har solklart varit i fokus hos nästan alla bidrag som kom in via Instagram. Var det sig hemma på bakgården, ute i skärgården eller på arbetsvägen, så är växtligheten aldrig långt ifrån en när man befinner sig i Sibbo. En av lotterideltagarna funderade, att man inte behöver resa någonstans alls, när man har naturen så nära. 

Du kan se alla lotteribidrag på Instagram med hjälp av #100syytäsipoossa.

Blogginlägget är skriven av kommunens praktikant Mikaela Björkqvist i augusti 2019.