Se & Upplev

Kultur & Konst

Gumbostrand_konst_et_form_yp_vs

Upplev Sibbos aktiva, annorlunda och mångsidiga kulturliv! Här ordnas det året runt både musik, teater, konst och hembygds-evenemang, ofta på två språk.

Du kan känna hur kommunen nästan sprakar av kultur när det händer något intressant och överraskande i varje hörn!

Prenumerera Sibbo kommuns kulturnyheter om du vill hålla dig på kartan!

Vivit_taidelainaamo

Artotek

Från artoteket kan du på ett enkelt sätt skaffa konst till ditt hem och i Sibbo kan man låna konst från artoteken i Söderkulla bibliotek och Artborg 35.

Konstverken kan lånas mot en liten månadshyra, eller köpas direkt. Artotekets samlingar omfattar målningar, grafik, teckningar, skulpturer och fotografier av ca. 45 yrkeskonstnärer.

Söderkulla bibliotek: Amiralsvägen 2, 01150 Söderkulla
Artborg 35: Pilvilinnavägen 2 G, 04130 Sibbo

Lilla_villan_esitys_pieni_kuva

Lilla Villan

Teaterhuset Lilla Villan i Nickby upprätthåller en bred kulturverksamhet på två språk.

Föreningen producerar levande musik och konsertserier samt erbjuder proffsteater för alla målgrupper; bebisar, barn, unga, vuxna och seniorer.

Adress:
Jussasvägen 16, 04130 Sibbo

Visit_topeliussalen

Topeliussalen

Topeliussalen erbjuder mångsidiga och intressanta kulturevenemang för områdets invånare i alla åldrar. Salen är ett ställe att komma till för att uppleva och trivas.

Tyngdpunkten i husets programutbud ligger på musik och barnevenemang, film-, dans- och teaterföreställningar samt olika skolningstillfällen.

Adress:
Norra Skolvägen 2, 04130 Sibbo.

Gumbostrand_konst_et_form2_pieni_kuva

Gumbostrand Konst & Form

Gumbostrand Konst & Form är en unik konst- och evenemangshelhet i Gumbostrand i Sibbo.

Vid havet, i äkta fabriksmiljö erbjuder vi en enastående samling nordisk konst och formgivning, smakupplevelser, inrednings- och presentprodukter samt en inspirerande inramning för företagsmöten och evenemang.

Adress:
Vainuddsvägen 72-28, 01150 Söderkulla

Tfn:
+358 (0)50 554 3538

Kirjastovisit

Biblioteket

Biblioteket är en populär och uppskattad mötesplats, där all världens kunskap och kultur möter den enskilda människan och Sibbo kommunbibliotek har över 150 år långa anor.

Biblioteket fungerar på två ställen, Nickby och Söderkulla. I samband med Nickby bibliotek finns även kommunens egen utställningshall med sina mångsidiga och intressanta konstutställningar.

Söderkulla biblioteket
Amiralsvägen 2, Söderkulla

Huvudbiblioteket
Norra Skolvägen 2, Nickby

Aravatalo_visits_pieni

Aravahusets muralmålning

Konstnären Rustam QBic har målat en muralmålning som täcker hela Aravahuset i Nickby (Norra Skolvägen 1). Muralmålningen var del av UPEA17-evenemang som ordnades under september 2017. 

Bildkonstnär Rustam QBic är en internationellt känd och uppskattad aktör inom urban konst. I sin konst förenar Qbic modern gatukonst med traditionella bildkonstmedel på ett mycket finkänsligt sätt. Betoningen ligger speciellt på berättande konst och färgernas harmoni, han planerar alltid konstverken så att de noga passar in i sin miljö. Qbics konstverk finns bl. a. i Ryssland, Schweitz, Usa och Australien.

Adress: Norra Skolvägen 1, Nickby

Pesula_galleria_vs

Pesula Galleria

Galleri Pesula i Östanåparken bjuder på konst och evenemang en gammal tvätteribyggnad på det gamla sjukhusområdet.

Sibbo konstnärsförening och Sibbo kommunen ordnar verksamheten i Galleri Pesula.

Artborg 35
Pilvilinnavägen 2, Sibbo