Se & Upplev

Upplevelser i naturen

Skärgården

20160718-sipoo-saaristo-7597

Skimrande blå vatten, ödsliga vindpiskade klippor och delikatesser från hamnkiosken. Sibbo har en vidsträckt skärgård, där det finns flera rekreationsområden som vem som helst får besöka. Ät din reskost vid lägerelden, paddla till sandstranden en het sommardag, njut av solen på ett SUP-bräde i strandvattnet eller fiska drömfisken med kastspö. Vintertid kan du uppleva skärgården till exempel genom att delta i en utflykt med snöskor eller åka på safari med motorkälke.

Du tar dig behändigt till skärgården i Sibbo med förbindelsefartyg, hyrd kajak, egen båt eller vattenskoter.


Bild: Suvi Suovaara

Kommunens rekreationsområden i skärgården:

Friluftsområden som kommunen äger i skärgården får fritt användas av alla. Områdena är Furuholmen och Östholmen, Vilstrand på Söderkullalandet och Möholmen samt ett område på Norrkullalandet.

På rekreationsområdena finns möjlighet att grilla, och där finns matgrupper och torrtoaletter. Förfrågningar: Sibbo kommun, tfn 09 2353 7005.

Andra rekreationsområden i skärgården:

Fagerö med sin friluftspark ligger i Sibbos skärgården. Fagerö erbjuder en skyddad båthamn på östra stranden av ön. På ön finns stugor och roddbåtar som man kan hyra samt en naturstig som gör besökaren bekant med naturen på ön. Dessutom finns det för friluftsidkare fem takskydd för matlagning samt restaurang Fagerö.

Förbindelsebåten m/s Norsö sommartid från Sandskutsstranden i Nordsjö. Resan tar omkring 60 minuter.

Inkvartering i skärgården:

Seasong erbjuder inkvartering och möteslokaler på natursköna Norrkullalandet. Villa Seasong, tre mindre stugor och en separat strandbastu med mötesrum.

Kesäkoti Kallioniemi erbjuder inkvartering på ön Katrineholm under sommarsäsongen.


Bild: Suvi Suovaara

Förbindelsefartyg:

Förbindelsebåten M/S Matilda trafikerar också under sommaren från hamnarna i Gumbostrand och Kalkstrand till ett flertal holmar. Från Kalkstrand går varje dag turer till kommunens rekreationsområde och stugbyn med sommarkafé på Norrkullalandet samt till fyren på Söderskär.

Från Gumbostrand går dagligen en morgontur och en eftermiddagstur via Simsalö, Östra Norrkullalandet och också andra holmar till Kalkstrand samt på söndagar en tur till friluftsöarna Östholmen och Furuholmen.

Ruttidtabeller:
Pörtö Line, www.portoline.net, tfn 050 322 1610.

Flera av bussförbindelserna från Söderkulla till Kalkstrand har synkroniserats med förbindelsetrafikens tidtabeller.

Beställningstrafik i skärgården:


Granö Sjötransport, Björnsövägen 34, 00890 Helsingfors, tfn 09- 877 1095, 040 550 9824, 0400 464 419
 
Seasong, tfn 010 346 6144. Sightseeing- och beställningskryssningar i Sibbo skärgård

Fisketjänster:

TR-kalastus & Catering Palvelut erbjuder oförglömliga upplevelser för sportfiskare. South Coast Fishing Adventure ordnar fiskeresor vid sydkusten.

Broschyrer och kartor

Östra Finska Vikens båthamnar

Sibbos skärgård mellan Helsingfors och Borgå är imponerande och bjuder på oräkneliga tillfällen till dagsutflykter.

Skärgårdsbroschyr 2019

Uppgifter om serviceutbudet och olika händelser i skärgården under sommaren 2019.

Skärgårdskarta

Skärgårdskartan informerar om hamnarna i Sibbo, kommunens friluftsholmar och andra besöksmål som har utmärkts på själva kartan. Välkommen till Sibbo skärgård!

Aktiviteter i skärgården

Burn Out City

Burn Out City Events erbjuder oförglömliga aktiviteter under alla årstider. Under vinterhalvåret sker en hel del av våra aktiviteter i Sibbo skärgård.

Via oss kan ni också boka mötesutrymmen, övernattning och bastu ute i skärgården. Vi tar också hand om catering och transporter.

Fanny Speedfiskaren

Träfiskarbåten Fanny från Sibbo är Finska vikens snabbaste fiskarbåt! Kom med på en oförglömlig fiskarbåts-åktur med Fridde och Fanny, och upplev fartens tjusning och den häftiga accelerationen!

REDRIB Experience (RIB åkning)

 Njut av Sibbo skärgård och dess service i en RIB eller boka plats för en fartfylld offshore-tur.

Sibbe

Hyr SUP-bräde eller kajak.

e-mail: info@sibbe.fi

Sipoonrannan Sup

Kom med och suppa!


Sibbostranden, Västerskog, Sibbo
tfn. 0405555618 Marko eller
tfn. 0400759606 Meeri